Πότε ήταν η τελευταία φορά που ελέγξατε τα φώτα του οχήματος σας, αν λειτουργούν κανονικά; Αν δεν το ξέρετε οι καμένοι λαμπτήρες έχουν πρόστιμο και μάλιστα τσουχτερό, τις μέρες που ζούμε.

Αν δε είναι και καμένοι οι λαμπτήρες των φρένων, τότε το πρόστιμο ορίζεται στα 150 ευρώ και την ίδια στιγμή προβλέπεται και αφαίρεση διπλώματος για 10 μέρες.

Στο μεταξύ ο ΚΟΚ προβλέπει σειρά προστίμων που αφορά την χρήση των φώτων. Έχεις φώτα αντικανονικά (εκθαμβωτικά); τότε το πρόστιμο ορίζεται από 100 έως 350 ευρώ και προβλέπεται αφαίρεση διπλώματος 30 ημερών.

Μην ξεχνάτε και τα φώτα της πινακίδας, καθώς ανεπαρκής φωτισμός του αριθμού κυκλοφορίας (οχήματα και ρυμουλκούμενα) έχει πρόστιμο 20 ευρώ.

Τέλος κυκλοφορία ή οδήγηση αυτοκινήτου χωρίς ή με μη προβλεπόμενα φώτα διασταύρωσης έχει πρόστιμο 75 ευρώ και αφαίρεση διπλώματος για 10 ημέρες, ενώ και η κυκλοφορία ή οδήγηση αυτοκινήτου χωρίς ή με μη προβλεπόμενα φώτα πορείας έχει πρόστιμο 150 ευρώ και αφαίρεση άδειας οδήγησης και κυκλοφορίας για 20 μέρες.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και τυπικοί με το ηλεκτρικό σύστημα του αυτοκινήτου, γιατί πέραν των προστίμων προέχει και η ασφαλής κίνηση του οχήματος στους δημόσιους δρόμους. Δεκάδες είναι τα οχήματα που κυκλοφορούν με φθορές στα φώτα τους δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα στην κυκλοφορία.

 

Πηγή



Αφήστε μια απάντηση